Astrid Barrio, assessora del Govern d’Aragonès: “El referèndum pot ser sobre un nou Estatut”

La politòloga ha assegurat que un referèndum d'autodeterminació no és possible "amb l'actual model constitucional"

Astrid Barrio, politòloga i professora de la Universitat de València
Astrid Barrio, politòloga i professora de la Universitat de València.

Astrid Barrio, professora de la Universitat de València i membre del consell d’acadèmics que assessora el Govern de Pere Aragonès per impulsar l’acord de claredat, ha assegurat que la consulta pactada a la qual aspira el president de la Generalitat “pot ser, per exemple, un referèndum sobre la reforma de l’Estatut”. La politòloga ha argumentat en una entrevista a El Mundo que un referèndum d’autodeterminació no és possible “amb l’actual model constitucional” i que, per tant, l’acord de claredat pot servir per a explorar altres vies.

L’experta ha exposat que dins de les preguntes que la Generalitat ha plantejat als experts “no es parla només de la independència, sinó de referèndum en general”. Ha indicat que aquest procés pot servir per plantejar un nou Estatut.

La politòloga ha explicat que la tasca dels assessors del consell d’acadèmics és aportar “reflexions plurals i obertes”, responent a les preguntes plantejades des del Govern d’Aragonès. El president de la Generalitat va defensar la importància que aquest consell incorporés a “gent que defensi el sí i que defensi el no” a la independència per aconseguir una visió àmplia, com és el cas de Barrio, que sempre ha mantingut una perspectiva molt allunyada de l’independentisme.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari