La desigualtat socioeconòmica deixa sense activitats d’estiu quatre de cada deu nens

Aliança Educació 360 demana mesures a la Generalitat per als infants en situació de pobresa

Nens durant una activitat d'estiu

Foto: Fundesplai

Un informe elaborat per Aliança Educació 360 ha alertat aquest dijous de l’efecte que les desigualtats socioeconòmiques tenen sobre l’accés de nens i adolescents catalans a les activitats d’estiu.

Aquest treball, basat en una enquesta, destaca que un 41% dels menors entre 6 i 16 anys de famílies amb pocs recursos participen en aquestes activitats, un percentatge que arriba al 72% en el cas dels fills de famílies d’alt poder adquisitiu.

El preu de les activitats és el principal obstacle per a l’accés d’aquests menors a activitats com els casals, les colònies i els campaments, que Aliança Educació 360 considera necessàries per al desenvolupament.

Aquesta entitat també ha destacat que, malgrat l’increment de l’oferta municipal d’aquestes activitats la darrera dècada, la participació és del 60%, en contrasta amb el 83% que registren les activitats extraescolars durant el curs.

Aliança Educació 360 ha demanat al govern de la Generalitat mesures destinades a les famílies en situació de pobresa, ja que alerten que pateixen “diversos factors de desigualtat educativa durant tot l’any”.

En particular, vol que s’habilitin beques i ajuts perquè gaudeixin d’almenys dues setmanes de casals, un sistema d’ajuts directes, menjadors i serveis d’acollida de baix preu, i places reservades per a nens amb perfil vulnerable.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari