Pedro Sánchez anuncia que 50.000 habitatges de la Sareb es destinaran al “lloguer assequible”

Sánchez es marca com a objectiu arribar al 20% de parc públic de vivendes

El president del Govern central, Pedro Sánchez (Aina Martí, ACN)
El president del Govern central, Pedro Sánchez (Aina Martí, ACN).

El Govern central aprovarà al Consell de Ministres de dimarts un pla per a mobilitzar 50.000 habitatges de la Sareb i destinar-los a lloguer assequible. Així ho ha anunciat el president del Govern central, Pedro Sánchez, en un acte del PSOE a València.

L’executiu posarà 21.000 habitatges a disposició de municipis i comunitats autònomes. També impulsarà el lloguer social a 14.000 pisos ja habitats d’aquest parc i promourà la construcció de fins a 15.000 habitatges públics en sòl disponible de la Sareb.

Objectiu: 20% de parc públic d’habitatge

Sánchez s’ha compromès a arribar al 20% de parc públic d’habitatge. Actualment, l’Estat només en té el 3%, mentre que la mitjana europea se situa en el 9%.

El president del govern espanyol ha carregat contra el PP i les polítiques d’habitatge que es van dur a terme mentre governava el Partit Popular. Ha afirmat que va ser “un rotund fracàs” i va convertir aquest dret en “una mercaderia”. Sánchez ha lamentat la privatització de bona part de l’habitatge públic que hi havia i ha assegurat que si ara només hi ha un 3% d’oferta pública d’habitatge és precisament per aquest motiu.

Garantir l’accessibilitat a l’habitatge per als joves

Sánchez ha lloat els “països avançats” que tenen un parc públic que suposa el 20% del total i ha remarcat que Espanya els vol “emular”. “Jo tinc aquest compromís amb Espanya. Jo vull que Espanya sigui un país amb el 20% d’habitatge públic”, ha defensat Sánchez.

El president ha argumentat que el fet que hi hagi més oferta pública aconseguirà “amortitzar i controlar d’una manera millor” l’evolució dels preus. També ha assenyalat que garantirà l’accessibilitat a l’habitatge per als joves i, per tant, baixarà l’edat mitjana d’emancipació.

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari