Illa avisa Aragonès: “No serem a cap reunió que serveixi per dividir”

El líder socialista matisa les paraules d'Alícia Romero, que havia afirmat que participarien en la convocatòria

El líder del PSC, Salvador Illa, ha allunyat la possibilitat que el PSC assisteixi a la taula de partits que planteja el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la proposta per l’acord de claredat. Així ho ha dit en declaracions a mitjans després que la portaveu del partit, Alícia Romero, hagi assegurat en una entrevista a RTVE que sí que hi serien perquè els socialistes “van a les reunions quan el president els convoca”. “El PSC no té compromesa l’assistència a cap reunió que vagi en la direcció de dividir els catalans i no de treballar per la seva unió”, ha dit Illa, que ha insistit que en aquest tipus de trobades el PSC “no hi assistirà”. A més ha remarcat que “mai hi haurà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya”.

El primer secretari del PSC ha defensat que no estava corregint les paraules de Romero, però ha subratllat que per part dels socialistes “no hi ha res decidit ni compromès”. Tot i això, sí que ha tancat la porta a participar de reunions que “serveixin per augmentar la divisió dels catalans”. En relació amb l’acord de claredat, ha demanat a Aragonès que centri els esforços “en els problemes concrets de la ciutadania”, com la sequera, i ha qualificat la proposta de “confusa”.

L’escó de Laura Borràs
D’altra banda, també s’ha referit a la situació de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, que ja ha estat condemnada a presó i inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En ser preguntat per si la Junta Electoral Central (JEC) hauria de retirar-li l’escó, Illa ha dit que li agradaria que el Parlament resolgués la situació i que “no calgués arribar aquí”. “No podem esperar que ens resolguin els problemes els altres, els hem de resoldre nosaltres mateixos”, ha afirmat. A més, Illa ha carregat contra ERC, Junts i la CUP i n’ha denunciat la “inacció” davant la situació.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari