Aragonès retreu a Borràs que utilitzi el Parlament per “la seva estratègia de defensa”

El cap de l'executiu català recorda que hi ha "una sentència amb uns fets provats i relacionats amb pràctiques de corrupció"

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès (ACN)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha recriminat a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que utilitzi la “interinitat” en la presidència de la cambra com a “una peça més de la seva estratègia personal de defensa”. En una entrevista a EFE, el cap de l’executiu català ha reiterat que la condemna a la també líder de Junts “no és un cas de repressió política”, sinó “una sentència amb uns fets provats i relacionats amb pràctiques de corrupció”.

    “Ella té tot el dret a presentar recursos i a continuar defensant la seva innocència”, ha afirmat Aragonès, “però no és un cas equiparable a casos relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre o amb la repressió política”, ha insistit. Després de ser condemnada a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental, Borràs va assegurar que no dimitirà com a presidenta del Parlament i va dir als partits que si volen acabar amb la interinitat l’han de restituir.

    El cap de l’executiu català ha defensat que Junts ha de fer el “primer pas” i proposar un substitut per a la presidenta suspesa del Parlament. Preguntat per què passaria si la formació decidís mantenir Borràs, Aragonès no ha volgut “avançar esdeveniments” i ha confiat que “tothom prendrà la millor decisió possible per a preservar les institucions del país”.

    (Visited 64 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari