El PSOE consuma el xoc amb Podem votant la reforma del “només sí és sí” amb el PP

Els socialistes defensen que "no importa amb qui sinó per a què" i els liles els acusen de "trair" el moviment feminista

L'exministra d'Igualtat, Irene Montero

El PSOE ha aconseguit aprovar la presa en consideració de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ registrada en solitari amb el suport de PP, Cs, PDECat i PNB. En la votació d’aquest dimarts al vespre al Congrés, s’ha evidenciat el trencament entre els socis de coalició amb el vot en contra d’Unides Podem. També s’hi han oposat ERC, EH Bildu i la CUP. Vox, JxCat i Més País s’han abstingut.

La diputada del PSOE Andrea Fernández ha defensat que “no importa amb qui sinó per a què” i ha demanat a Unides Podem que “deixi la hipèrbole i parli de solucions”. “Estem cansades de les seves perorates”, ha dit. La diputada de Podem Lucía Muñoz els ha acusat de “trair” el feminisme.

La reforma del PSOE implica retornar a les penes de l’anterior Codi Penal en casos en què hi hagi violència o intimidació creant un subtipus agreujat en el delicte d’agressió sexual, un esquema que el Ministeri d’Igualtat rebutja perquè considera que implicarà revictimització i tornar a posar el focus dels interrogatoris en si hi va haver resistència i no en el consentiment.

El to d’enfrontament entre els socis de coalició ha pujat arran del debat d’aquest dimarts a la tarda. El portaveu dels socialistes, Patxi López, ha acusat Unides Podem d’haver fet un discurs “irresponsable” i “impresentable”. La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha lamentat en declaracions als passadissos de la cambra baixa que s’hagi arribat a aquest punt.

El text ha obtingut 231 vots a favor, 56 en contra i 58 abstencions.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari