El Govern català entén que la taula de diàleg ha de continuar

Recorden que en anteriors trobades des de Madrid es negava la reunió 24 hores abans de celebrar-se

Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez
Els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez

El Govern de la Generalitat de Catalunya no descarta una taula de diàleg abans que acabi l’any, malgrat la negativa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Fonts de Palau admeten que és “difícil” que s’acabi produint, però recorden que els últims cops que hi ha hagut una taula de diàleg l’executiu espanyol no ha cedit fins abans de les 24 hores de la trobada. Amb això, la intenció de l’executiu és celebrar la trobada entre la setmana que ve i les primeres setmanes de gener.

Fonts de presidència també asseguren que “tenen elements de força democràtica perquè es produeixi la taula”, fent referència a la necessitat de l’executiu espanyol de tenir els vots dels diputats d’Esquerra Republicana per tirar endavant la legislatura i aprovar algunes lleis que venen en els pròxims mesos com ara la reforma de la llei mordassa.

Ahir la Moncloa donava per fet que la taula de diàleg entre els dos executius no es reunirà en les pròximes setmanes. Coincidint amb l’aprovació de la reforma del Codi Penal que deroga el delicte de sedició i modifica la malversació, l’entorn del president espanyol, Pedro Sánchez, considera que el diàleg “ja s’ha consumat”, cosa que el Govern qüestiona.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari