Anticorrupció demana presó per a 17 persones per adjudicacions arreglades durant la presidència de Mas

Quer i Rosell, exdirectius de l'empresa pública GISA, afronten peticions de pena de gairebé 9 anys

Josep Antoni Rosell

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat penes de presó per a 17 ex-alts càrrecs catalans i empresaris pels delictes d’organització criminal, prevaricació i frau continuat a l’Administració Pública, presumptament comesos arreglant adjudicacions de contractes públics durant l’etapa de govern d’Artur Mas, avança El Periódico.

Entre els acusats pel fiscal José Grinda destaquen Joan Lluís Quer i Josep Antoni Rosell, que van ser president i director general, respectivament, de GISA, l’empresa pública ara denominada Infraestructures de la Generalitat de Catalunya.

L’escrit d’acusació, segons revela el mateix diari, atribueix als acusats l’execució, almenys des del 2008, d’un pacte per aconseguir adjudicacions de concursos públics a Catalunya que consistia a concórrer a licitacions oferint preus per excloure altres competidors, impedint així la lliure competència, amb la connivència de Quer i Rosell.

Per als dos ex-alts càrrecs de GISA, Anticorrupció sol·licita 8 anys i 9 mesos de presó, la mateixa pena que demana per a Josep Narcís Arderiu, de l’Associació Catalana d’Enginyeria i Arquitectura (Asinca), mentre que els altres 14 acusats afronten peticions de 6 anys i 3 mesos.

A Quer i Rosell, el fiscal Grinda els atribueix, en particular, la manipulació de les adjudicacions mitjançant una modificació de l’estructura organitzativa de GISA, que va donar lloc a la creació de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i d’un nou pas en el procés de valoració, depenent d’aquests alts càrrecs, als que acusa d’haver abusat de la seva jerarquia sobre un subordinat per alterar valoracions d’ofertes.

(Visited 267 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari