Què critiquen ara independentistes a Carme Forcadell?

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell

El mateix que a Òmnium Cultural: que advoqui per la unitat de l’independentisme, una idea abans esgrimida per Junts i el Consell per la República per aglutinar el moviment.

Les discrepàncies entre els dos principals partits independentistes, ERC i Junts, que van desembocar en el trencament del govern de coalició, es reflecteixen en el progressiu distanciament públic entre les dues entitats principals del procés, Òmnium Cultural i l’ANC, ja evident la passada Diada.

Ara, les distàncies marcades pel sector més moderat, representat per ERC i Òmnium, respecte de la manifestació convocada per l’ANC aquest dimarts contra la reforma del Codi Penal i crítica contra el govern, en són la darrera mostra.

En aquest context de divergència, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, d’ERC, i el president d’Òmnium, Xavier Antich, han reclamat unitat, i això ha aixecat crítiques, reflectides a les xarxes socials.

En particular, de dues figures que van tenir vincles en el passat amb ERC com Ramón Cotarelo -efímer membre de les seves llistes- i Joan Puig -exdiputat al Congrés-, més propers des de fa temps a la línia dura de Junts i el CxRep.

Després que Forcadell considerés “imprescindible recuperar la unitat estratègica entre institucions i societat civil si volem guanyar”, Cotarelo l’ha tractat de cínica, adduint que “sou vosaltres els que heu trencat sempre la unitat independentista”, abans d’acusar a ERC de perseguir Quim Torra i Laura Borràs, i de tractar d’engarjolar Carles Puigdemont.

Joan Puig, per la seva part, ha indicat que “les pressions polítiques” estan convertint Òmnium “en una entitat econòmica“, i ha lamentat “la guerra civil independentista que va a més cada dia”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.