Què critiquen ara independentistes a Carme Forcadell?

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell

El mateix que a Òmnium Cultural: que advoqui per la unitat de l’independentisme, una idea abans esgrimida per Junts i el Consell per la República per aglutinar el moviment.

Les discrepàncies entre els dos principals partits independentistes, ERC i Junts, que van desembocar en el trencament del govern de coalició, es reflecteixen en el progressiu distanciament públic entre les dues entitats principals del procés, Òmnium Cultural i l’ANC, ja evident la passada Diada.

Ara, les distàncies marcades pel sector més moderat, representat per ERC i Òmnium, respecte de la manifestació convocada per l’ANC aquest dimarts contra la reforma del Codi Penal i crítica contra el govern, en són la darrera mostra.

En aquest context de divergència, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, d’ERC, i el president d’Òmnium, Xavier Antich, han reclamat unitat, i això ha aixecat crítiques, reflectides a les xarxes socials.

En particular, de dues figures que van tenir vincles en el passat amb ERC com Ramón Cotarelo -efímer membre de les seves llistes- i Joan Puig -exdiputat al Congrés-, més propers des de fa temps a la línia dura de Junts i el CxRep.

Després que Forcadell considerés “imprescindible recuperar la unitat estratègica entre institucions i societat civil si volem guanyar”, Cotarelo l’ha tractat de cínica, adduint que “sou vosaltres els que heu trencat sempre la unitat independentista”, abans d’acusar a ERC de perseguir Quim Torra i Laura Borràs, i de tractar d’engarjolar Carles Puigdemont.

Joan Puig, per la seva part, ha indicat que “les pressions polítiques” estan convertint Òmnium “en una entitat econòmica“, i ha lamentat “la guerra civil independentista que va a més cada dia”.

(Visited 261 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari