El Govern es reunirà amb el PSC per desencallar els comptes

Esquerra havia vetat els socialistes, però finalment els han inclòs en la ronda de trobades

Pere Aragonès amb Salvador Illa
Pere Aragonès amb Salvador Illa.

El Govern es reunirà aquest dijous amb el PSC i divendres amb Junts per abordar la negociació dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Seran les primeres “reunions tècniques” amb el PSC i Junts sobre els comptes, sense presència de consellers, i arriben després dels contactes tècnics que el Govern ja ha mantingut amb els comuns.

El Govern va celebrar una primera reunió amb Junts el passat 2 de novembre per presentar-los el marc pressupostari, mentre que amb el PSC es va reunir el 7 de novembre; tant els socialistes com Junts havien reclamat conèixer més detalls sobre els comptes després d’aquestes trobades.

L’executiu d’ERC encara situa Junts, els comuns i la CUP com els socis prioritaris per als pressupostos, si bé no ha tancat la porta a pactar amb el PSC, que aquest dimarts va avisar que no votaria a favor dels comptes si el Govern els porta al Parlament sense negociar-los abans.

La CUP ha rebutjat fins ara reunir-se amb el Govern, ja que consideren que no existeix una “voluntat real” de pactar amb ells, tot i que es va obrir a reconsiderar la seva postura quan concloguin les compareixences dels nous consellers al Parlament per explicar les seves prioritats.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari