Atomic Beat Media irromp en el negoci de les productores contractades per la CCMA

L’empresa que fa ‘Zona Franca’ es va crear el febrer, no té en marxa el web, té 79 seguidors a Twitter i dos ‘posts’ a Instagram però ja ha cobrat 1,7 milions de TV3 i Catalunya Ràdio

Imatges de 'Zona Franca', 'La tarda de Catalunya Ràdio', 'Misteris o no?' i web inactiu d'Atomic Beat Media

L’empresa Atomic Beat Media es va crear el 25 de febrer passat amb un capital de 3.000 euros. El seu objectiu social és “la producció i creació de continguts audiovisuals per plataformes, programes d’entreteniment i formació per televisió, sèries de ficció i pel·lícules per la televisió i formats digitals”. El 22 de març, Joan Rufas va ser nomenat administrador únic de l’empresa. Té 7 treballadors, el seu web no funciona encara, a Twitter té 79 seguidors i a Instragram hi té dos ‘posts’. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), però, ha confiat en aquesta productora tot just arribada al món audiovisual. Li ha encarregat un programa de TV3 i dos de Catalunya Ràdio. L’aposta li ha costat prop d’1,7 milions d’euros.

El primer contracte entre la CCMA i Atomic Beat Media es va firmar quatre mesos després que es creés aquesta productora. Va ser per encarregar-li La tarda de Catalunya Ràdio per la temporada 2022-2023, un programa que el curso anterior havia realitzat 12 monos producciones. Atomic Beat Media cobra 356.524,74 euros per fer aquest programa, 10.000 euros més que el que va cobrar 12 monos producciones la temporada 2021-2022.

A Catalunya Ràdio, la productora de Joan Rufas ha assumit la realització del podcast Misteris o no?, presentat per Sebastià d’Arbó. Aquest programa és una idea de Joan Rufas i es va començar a emetre el 18 de febrer, una setmana abans que es creés Atomic Beat Media. La CCMA va firmar, el 15 de setembre, un contracte amb aquesta productora per realitzar Misteris o no durant la temporada 2022-2023 per 28.728 euros.

La gran injecció de diners de la CCMA a Atomic Beat Media li ha vingut, però, del late night de TV3 Zona Franca, que presenta Joel Díaz de dilluns a dijous des de fa quasi un mes.  La productora ingressarà 1.314.419,14 euros per un programa que no remunta en la seva audiència, malgrat que alguns dies va darrere de programes amb centenars de milers de seguidors, com El Foraster o Crims. El dirigeix Adrià Serra, membre de l’equip de guionistes de 12 monos producciones, juntament amb un altre guionista de Zona Franca, Juanlu de Paolis.

L’èxit d’Atomic Beat Media a la CCMA s’ha d’imputar a Joan Rufas, que té una llarga trajectòria de vinculació amb TV3 i Catalunya Ràdio. Va ser director exectiu del programa Polònia, des de la seva posada en marxa, el 2006, fins el juliol del 2017, cap de continguts de Minoria Absoluta, que produeix Polònia i Està passant, també a TV3, i és productor executiu de La tarda de Catalunya Ràdio, des del setembre del 2021., i de Zona Franca, des d’aquest octubre. També va presentar Crackòvia, a TV3, durant tres anys, i va ser subdirector d’Estat de Gràcia, a Catalunya Ràdio, la temporada 2018-2019.

L’únic precedent que hi ha d’una productora que va aconseguir uns contractes milionaris poc després de ser creada és el d’Arena Sports Media. Va néixer per produir el programa Nexes, presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté. La CCMA va pagar 1,5 milions per Nexes. Es va emetre els primers mesos del 2021, va ser un fracàs d’audiència i no va tenir continuïtat.

De moment, Atomic Beat Media sembla que té un futur més optimista vist el suport que té de la Corporació que presideix Rosa Romà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides