Publiquen 54 gigues d’informació extreta del ciberatac a 13 centres sanitaris

Entre les dades penjades a la 'dark web' hi ha fotografies de DNI i informes mèdics

    Hospital Dos de Maig de Barcelona

    Els autors del ciberatac de divendres passat contra el Consorci Sanitari Integral (CSI), el qual ha afectat i causat incidències en 13 centres sanitaris del Barcelonès i el Baix Llobregat, han publicat a la dark web 54 gigues d’informació segons ha avançat el diari Ara. L’atac informàtic ha estat reivindicat per Gold Dupont, un grup cibercriminal que està especialitzat en atacs amb ransomware.

    Aquesta mena de ciberatacs consisteixen a segrestar els arxius d’una organització i demanar un rescat per alliberar-los. Segons el mitjà citat, entre la informació que el grup ha publicat hi ha dades personals com fotografies de DNI i informes mèdics dels pacients dels centres afectats, entre els quals s’hi troben els hospitals Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Dos de Maig de Barcelona i l’hospital de la Creu Roja de l’Hospitalet.

    El CSI treballa juntament amb el Departament de Salut i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per reduir l’impacte de la publicació de les dades robades, i els organismes han confirmat que a conseqüència de l’atac informàtic es va filtrar informació confidencial, encara que es tracta d’un “volum reduït de dades“.

    (Visited 278 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari