Un possible atac informàtic obliga la UPF a bloquejar els seus serveis interns

El centre informa que no funcionen la connectivitat ni la intranet de la universitat

Edifici de la UPF
Edifici de la UPF

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha detectat un possible atac informàtic i, en col·laboració amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha activat “un pla de mesures preventives per evitar un incident informàtic”. Ho ha explicat el centre, que ha indicat que s’ha bloquejat el sistema intern i a hores d’ara no funcionen la connectivitat ni la intranet de la universitat.

Així mateix, la UPF ha assenyalat que es manté l’activitat docent prevista per a aquest dimarts i que preveu que la situació pugui resoldre’s aquesta tarda. La direcció ha lamentat els fets, sobretot perquè coincideixen amb l’inici del període d’exàmens, però ha explicat que s’han hagut d’adoptar les mesures adients “per evitar afectacions futures de major envergadura”.

En un comunicat, la UPF ha demanat la col·laboració de tota la comunitat universitària “per minimitzar els riscos” i garantir “el normal desenvolupament de la vida universitària”. Per la seva banda, la direcció ha demanat la màxima comprensió a tots els afectats i ha refermat que s’estan posant tots els mitjans disponibles per revertir la situació.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari