Puigneró, sobre ERC: “No vol Junts al Govern”

L'exvicepresident del Govern retreu als republicans manca de "generositat"

  L'exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, a RAC1

  Foto: @elmonarac1

  L’exvicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha criticat l’actitud d’ERC i ha considerat que el partit està “enrocat”, fet que “fa molt difícil continuar al Govern”. En una entrevista a RAC1, el vicepresident cessat ha lamentat que els republicans els diguin “que no a tot” i ha conclòs que el soci de govern dels postconvergents “no vol Junts” a l’executiu català.

  Puigneró ha negat que fos “deslleial” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, o al Govern, i s’ha defensat argumentant que “no li podia explicar l’estratègia del meu partit”. L’exvicepresident de la Generalitat ha demanat “no confondre lleialtat amb submissió” i ha subratllat que un govern de coalició també requereix “generositat” i que “n’ha faltat per part d’ERC i del president, perquè en un govern de 33 a 32 no pots pretendre que les teves polítiques siguin les úniques que valguin”.

  Respecte a la renúncia de Junts a demanar la seva restitució com a número dos de l’executiu català, Puigneró ha considerat que “l’important és avançar en el full de ruta” acordat pels dos partits. En un principi, no tenia “cap inconvenient” que Junts exigís la seva restitució, però va canviar d’opinió després de veure les reticències d’ERC al respecte, i va traslladar a l’equip negociador la seva voluntat de deixar-ho córrer i centrar-se en el fet que “es complissin els altres tres acords” que fan referència a la definició d’una estratègia conjunta al Congrés, al replantejament de la taula de diàleg i a la definició d’una nova direcció de l’independentisme.

  (Visited 47 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari