Aragonès rebutja restituir a Puigneró després de perdre la confiança en l’exvicepresident

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el seu partit “compleix amb escreix amb les tres condicions” que ha exigit Junts per continuar a l'executiu català

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (Twitter).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha respost de manera categòrica a la proposta de Junts de restituir a Jordi Puigneró: “És una mostra de la nul·la voluntat d’arribar a un acord”. ERC ja no confia en l’exvicepresident després d’assabentar-se que coneixia el pla de Junts d’amenaçar amb demanar una moció de confiança i ha marcat una línia vermella a les negociacions que ha plantejat la formació postconvergent.

Els republicans han acceptat asseure’s a la taula de negociació amb el partit de Jordi Turull. Junts ha fixat els terminis i el temps acabarà el dilluns al migdia. La formació postconvergent ha tornat a insistir en les tres condicions perquè ERC compleixi amb el pacte de legislatura: reprendre l’espai de direcció estratègica de l’independentisme, coordinar l’acció dels grups a Madrid i que la taula de diàleg abordi l’amnistia i l’autodeterminació.

ERC, “preparada” per governar en solitari

Oriol Junqueras ha assegurat a una entrevista a Catalunya Ràdio que el partit republicà “compleix amb escreix amb les tres condicions” que han exigit els seus socis per continuar al govern. El líder d’ERC ha deixat clar que la seva formació està “preparada” per a governar en solitari si Junts decideix sortir de l’executiu català.

Després d’una setmana d’amenaces, el president Aragonès ha criticat a la formació de Turull per haver entelat la proposta de la via canadenca de l’acord de claredat amb els seus retrets i ha recordat que la decisió de sortir de l’executiu només la pot prendre Junts. “Espero que es pugui mantenir”, ha assenyalat.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari