Junts aparca la petició de restituir Puigneró com a vicepresident

Les bases del partit postconvergent escullen aquest 6 i 7 d'octubre seguir, o no, a l'executiu català

  Jordi Puigneró
  Jordi Puigneró

  Junts per Catalunya ha decidit cedir i ha aparcat la petició de restituir l’exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’hagi negat categòricament a fer-ho. Aquest diumenge, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i Aragonès van conversar durant el matí, però no s’ha produït cap apropament entre els republicans i els postconvergents més enllà de deixar de banda l’assumpte de Puigneró.

  Els militants de Junts votaran aquest dijous i divendres 6 i 7 d’octubre, respectivament, el futur de la formació postconvergent al govern català, i avui dilluns es reunirà la direcció del partit per valorar les darreres converses amb Aragonès. En aquesta trobada es decidiran les regles de la consulta a la militància i quina serà la pregunta que es plantejarà a les bases de Junts.

  Entre els partidaris de mantenir-se a l’executiu hi ha Turull, els consellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Violant Cervera i Lourdes Ciuró i l’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez. D’altra banda, l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont i de l’actual líder de Junts, Laura Borràs, defensen trencar l’executiu, posició que comparteixen també l’exconseller Toni Comín, el portaveu de JxCat, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

  (Visited 47 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari