Junts aparca la petició de restituir Puigneró com a vicepresident

Les bases del partit postconvergent escullen aquest 6 i 7 d'octubre seguir, o no, a l'executiu català

  Jordi Puigneró
  Jordi Puigneró

  Junts per Catalunya ha decidit cedir i ha aparcat la petició de restituir l’exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’hagi negat categòricament a fer-ho. Aquest diumenge, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i Aragonès van conversar durant el matí, però no s’ha produït cap apropament entre els republicans i els postconvergents més enllà de deixar de banda l’assumpte de Puigneró.

  Els militants de Junts votaran aquest dijous i divendres 6 i 7 d’octubre, respectivament, el futur de la formació postconvergent al govern català, i avui dilluns es reunirà la direcció del partit per valorar les darreres converses amb Aragonès. En aquesta trobada es decidiran les regles de la consulta a la militància i quina serà la pregunta que es plantejarà a les bases de Junts.

  Entre els partidaris de mantenir-se a l’executiu hi ha Turull, els consellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Violant Cervera i Lourdes Ciuró i l’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez. D’altra banda, l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont i de l’actual líder de Junts, Laura Borràs, defensen trencar l’executiu, posició que comparteixen també l’exconseller Toni Comín, el portaveu de JxCat, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.