El govern central reclama al PP que desbloquegi la renovació del Poder Judicial

La portaveu de l'executiu central ha criticat al Partit Popular de Núñez-Feijóo per “incomplir la Constitució i bloquejar una institució tan important”

Isabel Rodríguez, portaveu del Govern i ministra de Política Territorial (La Moncloa)
Isabel Rodríguez, portaveu del Govern i ministra de Política Territorial (La Moncloa).

Isabel Rodríguez, portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, ha reclamat al PP que “aquest dilluns comenci el dia” prenent la decisió de desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Ha assegurat que el Partit Popular ha de sortir de la “rebel·lia constitucional”.

La dirigent socialista ha reprovat la posició de la formació de centredreta: “És realment dramàtic que un partit polític, i encara més el principal de l’oposició, es dediqui a incomplir la Constitució i bloquejar una institució tan important”.

Reputació a la UE

La portaveu de l’executiu central ha assegurat que la recent visita del comissari de Justícia de la Unió Europea, Didier Reynders, “ha posat en evidència que el PP no compleix la Constitució” i que produeix “un bloqueig indesitjable per a la justícia espanyola que afecta la reputació del país al context europeu”.

Rodríguez ha criticat a Alberto Núñez-Feijóo per voler rebre una trucada de Pedro Sánchez com a condició “per complir la Constitució”. “Aquí no caben ni converses ni crides. Cap espanyol pensa dir que per complir la Constitució cal trucar-li. La Constitució ens apel·la a tots”, ha sentenciat.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari