La Moncloa descarta la mediació de Brussel·les per renovar el CGPJ

PP i PSOE ‘reben’ Reynders amb una baralla sobre els sous dels vocals

El ministre Félix Bolaños
El ministre Félix Bolaños

El ministre de la Presidència del govern d’Espanya, Félix Bolaños, ha descartat que el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, de visita a Madrid fins divendres, pugui mitjançar entre PSOE i PP per aconseguir la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Bolaños ha expressat “respecte” per Reynders, amb qui ha dit que l’executiu central té una relació “magnífica”, però ha culpat el PP del bloqueig en la renovació del CGPJ i ha assenyalat que el líder d’aquest partit, Alberto Núñez Feijóo, és qui ha de trencar-lo.

La Moncloa també ha rebutjat celebrar una reunió a tres bandes, que considera que representa una “equidistància” inexistent, després que Reynders es reunís dies enrere amb Esteban González Pons, dirigent, eurodiputat i responsable negociador en aquest afer del PP, abans de proclamar la seva intenció de propiciar un acord.

Coincidint amb l’aterratge de Reynders, socialistes i populars han evidenciat el seu desacord sobre la renovació de l’òrgan de govern dels jutges amb un estira-i-arronsa sobre les retribucions dels vocals del Poder Judicial.

La ministra Pilar Llop ha insinuat que es podria suspendre de sou un càrrec públic que, per problemes d’agenda, incomplís la llei o la seva missió constitucional, referint-se als magistrats conservadors. Esteban González Pons li ha respost que els vocals del CGPJ no cobren cap sou, malgrat que sí que perceben retribucions en concepte de salari i de dietes.

Reynders es reunirà amb Bolaños i González Pons, i també es preveu que intervingui a la comissió mixta per a la Unió Europea del Congrés dels Diputats, on es trobarà amb partits de l’oposició i amb representants d’associacions de jutges.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari