Feijóo liderarà al PP amb tres representants de Catalunya als òrgans directius

El president del Partit Popular ha enviat un missatge contundent a Vox: “Deixem de repartir carnets de més espanyols i més patriotes que ningú. Aquí cabem tots”

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular.

#LoHaremosBien. Aquesta és la promesa d’Alberto Núñez-Feijóo, que ha estat triat com a president del PP amb el suport de 2.619 compromissaris, el 98’35%, després de vendre’s com un home d’estat que està disposat a fer una oposició constructiva a l’executiu de Pedro Sánchez en el 20è congrés dels populars a Sevilla. “Jo no vinc a insultar al president del Govern”, ha sentenciat el nou líder del Partit Popular, distanciant-se de les paraules del 2019 de Pablo Casado.

Feijóo ha obert la porta a pactar amb Sánchez pel bé dels ciutadans: “Mentre ens toqui estar a l’oposició, farem el possible perquè a Espanya li vagi millor”. Ha defensat que sota el seu comandament el PP aportarà “fiabilitat, maduresa, sentit d’estat i rumb”.

El president de la Xunta de Galícia també ha enviat un missatge contundent a Vox i als qui prefereixin la crispació abans que el diàleg. “Comencem a treballar com a adults en la política espanyola. Deixem de repartir carnets de més espanyols i més patriotes que ningú. Aquí cabem tots”, ha aclarit.

Catalunya a la direcció del Partit Popular

La victòria del president de Galícia també és el triomf dels 70 candidats que ha proposat per encapçalar els òrgans directius del Partit Popular. El PP de Catalunya tindrà tres representants. S’asseuran com a vocals del Comitè Executiu Nacional la diputada i ex-delegada del Govern, María de Los Llanos de Luna, i el regidor portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez. El secretari nacional de Formació, Jordi Roca, treballarà a la Junta Directiva Nacional.

El Comitè Executiu Nacional defineix l’estratègia general del partit i els seus pronunciaments polítics i programàtics i pot cessar els portaveus i els càrrecs directius. La Junta Directiva Nacional designa al candidat del Partit Popular a la Presidència del Govern d’Espanya i aprova les unions, les federacions i les coalicions amb altres partits.

“L’oposició constructiva” al Govern de Sánchez

Pedro Sánchez ha estat un dels primers rivals polítics que ha donat l’enhorabona al nou líder de l’oposició. “En aquests temps complexos, treballar amb unitat i responsabilitat pel bé comú de la ciutadania ha de ser una prioritat de tots i totes”, ha assenyalat el cap de l’executiu.

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, li ha desitjat “tota la sort en aquesta nova etapa”. “Avui més que mai el nostre país necessita una oposició lleial i constructiva, allunyada dels qui ens volen fer retrocedir dècades”, ha expressat la mandatària d’Unides Podem, també gallega.

“Avui torna el millor PP”

El cap del Partit Popular a Europa i expresident del Consell Europeu, Donald Tusk, ha fet costat a Núñez-Feijóo, a qui ha descrit com “el líder necessari en el moment necessari” perquè el canvi a Espanya “sigui aviat una realitat”. “Avui torna el millor PP”, ha indicat Tusk en un vídeo que s’ha emès en el congrés dels populars. En la seva intervenció no ha fet cap referència a l’aliança del PP amb Vox a Castella i Lleó, que havia criticat el 10 de març.

“Espanya necessita un líder fort, que governi per a tots, no per a uns pocs, que no faci polítiques partidistes, i que pugui unir el país i el porti al futur en una Europa unida”, ha assegurat Manfred Weber, president del PPE en el Parlament Europeu. “Alberto, ets el futur! No sols per les quatre majories absolutes a Galícia, sinó per ser capaç d’escoltar i per respectar i confiar en la gent”, ha exclamat.

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha destacat el treball de Pablo Casado, Mariano Rajoy i José María Aznar al capdavant del PP i ha celebrat l’èxit de Núñez-Feijóo. “Comenceu una nova etapa amb un projecte sòlid, amb un líder respectat i aclamat”, ha elogiat.

Després de les tensions entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, Schinas ha receptat “unitat” per a trencar amb la crispació i “bona política” per a combatre el populisme. Ha aclarit que la bona política “genera confiança i aporta solucions reals a problemes reals”. “Alberto us guiarà amb l’èxit i el talent que ha demostrat a Galícia amb ordre i amb comandament, però també unint i integrant. La seva elecció com a president és una excel·lent notícia pel futur que ens espera. A Europa estarem tots al seu costat”, ha conclòs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.