Els punts clau de la ‘guerra’ a la selecció femenina d’Espanya

16 jugadores, entre les quals està Alexia Putellas, han demanat a la RFEF “una aposta decidida per un projecte professional” per “tornar a aconseguir els màxims èxits”

L'entrenador del primer equip masculí del FC Barcelona, Xavi Hernández, i el tècnic de la selecció femenina d'Espanya, Jorge Vilda
L'entrenador del primer equip masculí del FC Barcelona, Xavi Hernández, i el tècnic de la selecció femenina d'Espanya, Jorge Vilda.

Després del prematur comiat de la selecció espanyola femenina a l’Eurocopa d’Anglaterra davant de l’equip amfitrió, la guerra no ha cessat entre 15 jugadores, a les quals s’ha sumat Alexia Putellas, i el cos tècnic del seleccionador nacional, Jorge Vilda. Un mes després, va sortir a la llum el rumor que les capitanes havien demanat la destitució de l’entrenador al president de la Real Federación Española de Fútbol.

La filtració va obligar Paredes, Guijarro i Hermoso a desmentir la suposada falsa notícia i van reconèixer que s’havien reunit amb Vilda per expressar el “malestar general del vestuari” pels mals resultats en l’Eurocopa i la gestió de l’equip per part del cos tècnic. “S’intentarà canviar la situació per a millorar la situació de la selecció”, va afirmar la RFEF, segons va explicar Irene Paredes, defensa del FC Barcelona i portaveu de les seves companyes.

“Vilda, dimissió!”

El president Rubiales ha mostrat públicament el seu suport al seleccionador: “Cal reconèixer que s’ha apostat pel femení. Recordo una trucada de Vilda durant la pandèmia per continuar invertint en aquesta parcel·la. I es va fer. Tenim als millors entrenadors. Els resultats arriben”.

El seleccionador espanyol va explicar que s’estava vivint “una situació rara” que li havia deixat una “sensació de decepció”, perquè considerava que “s’han transgredit els codis de l’esport i del vestuari”. Molts aficionats van exclamar “Vilda, dimissió!” abans i després de la primera part del partit contra Hongria, la primera trobada per poder participar al mundial d’Austràlia del 2023.

No seran convocades

El dijous 22 de setembre la RFEF va difondre un comunicat on ha anunciat que 15 jugadores havien enviat correus electrònics a la Federació amb el mateix text. Segons l’organització liderada per Rubiales, al missatge les jugadores “renuncien a la selecció nacional d’Espanya” fins que “no es reverteixi” la “actual situació”, ja que les “afecta de manera important” en el seu “estat emocional” i en la seva “salut”.

A la nota, la RFEF ha aclarit que “no permetrà que les jugadores qüestionin la continuïtat del seleccionador nacional i del seu cos tècnic”, ja que és una “competència” que no correspon a les futbolistes. Ha advertit a les jugadores que estan obligades per llei a anar a una concentració de la selecció espanyola si són convocades, perquè, si es neguen, poden enfrontar-se a la inhabilitació.

L’organització ha assegurat que, de totes maneres, no prendrà aquest tipus mesures. “Directament, no convocarà a les futbolistes que no desitgen vestir la samarreta d’Espanya”, ha sentenciat.

“La Federació comptarà únicament amb futbolistes compromeses, encara que hagi de jugar amb juvenils”, ha expressat. “Aquest fet ha passat a ser d’una qüestió esportiva a una qüestió de dignitat”, ha afegit.

“Tornar a aconseguir els màxims èxits”

Aquest divendres les 15 futbolistes, a les quals s’ha sumat Putellas, han publicat la seva resposta a la RFEF. “En cap cas hem renunciat a la Selecció Espanyola de Futbol”, han indicat.

Han criticat que la RFEF “ha fet pública, de manera parcial i interessada, una comunicació privada, amb informació que afecta la nostra salut”. Les seves paraules se situen en el context de “resposta a la petició de la pròpia Federació de conèixer qui de nosaltres volíem no ser convocades”. Van demanar no ser trucades “fins que no es reverteixin situacions que afecten el nostre estat emocional i personal” i al rendiment i els resultats esportius de La Roja.

“Volem una aposta decidida per un projecte professional en el qual es cuidin tots els aspectes per treure el millor rendiment a un grup de jugadores amb les quals considerem que es poden aconseguir més i millors objectius”, han aclarit les jugadores al seu comunicat. “Desitgem el millor per a la RFEF, per a la Selecció Femenina i per a nosaltres en particular. Des de la nostra ambició com a jugadores, lluitadores i guanyadores tan sols desitgem poder tornar a aconseguir els màxims èxits professionals i personals”, han expressat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.