Per què Laporta vol blanquejar la samarreta del Barça?

Pedri, amb la tercera samarreta del Barça

Ara resulta que el que és modern és el retro, i que recuperar de la història un fet certament anecdòtic, com que als anys setanta el Barça disposés d’una samarreta blanca com a alternativa a la blaugrana per a determinades ocasions, s’ha de convertir per força en un gest d’audàcia i valentia sense precedents al club liderat per la junta de Joan Laporta.

Més encara: la decisió d’aprovar per a la temporada que ve una segona samarreta completament blanca s’ha celebrat en el si del laportisme com una victòria social contra Bartomeu, com si fos imperiosament necessari deixar clar que ara sí que hi ha un president disposat a tot, fins i tot a vestir de blanc com el Real Madrid.

Sembla, i és, una controvèrsia absurda, ja que el Barça d’aquesta temporada ja juga d’un color clar, gairebé blanc, amb una samarreta que ja és una picada d’ullet a aquesta altra samarreta històrica amb què es van jugar diversos partits de la Copa de Fires (antecessora de la Copa de la UEFA, avui convertida en l’Europa League) perquè representava que els clubs la disputaven en nom de les seves ciutats. El blanc va ser un homenatge a l’escut de Barcelona, de fons blanc creuat de vermell, que forma part de l’escut del Barça des de la fundació. La versió ja estrenada llueix aquesta creu amb els colors blaugrana sense que la producció i l’ús hagi causat cap polèmica, més enllà d’algun comentari més aviat estètic.

Ara, per part de Laporta i del seu entorn, es tracta de blanquejar-la encara més, com si aquesta fos una assignatura pendent només pel fet que circulen imatges i vídeos d’una samarreta de l’època de Cruyff com a jugador en aquest to, precisament disputant un partit de competició europea.

A més, hi ha una causa afegida en aquesta recuperació compulsiva i sobtada del blanc, com si fos sant i senyal del club blaugrana. Un dels membres de la comissió d’història del club, fitxat per Laporta, no és cap altre que Josep Bobé, parella de la vicepresidenta institucional Elena Fort. Un tuit de Bobé després de conèixer-se la notícia ho diu tot: “Dies amb bones notícies! Hauran d’haver passat 45 anys per tornar al color original de la segona equipació”. Pel que es veu, hi havia un soci que ho estava passant malament per aquest motiu. Segurament, Laporta es referia a aquest tipus de consultes quan va afirmar que els socis votarien el disseny de la samarreta. O és que també ho va consultar amb Florentino Pérez?

(Visited 270 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari