Denunciats cinc correbous davant la Generalitat per presumpte maltractament animal

L'entitat AnimaNaturalis alerta sobre una mort i possibles incompliments de la normativa per part de quatre ajuntaments

Correbous a Vidreres

Foto: AnimaNaturalis

Els ajuntaments d’Amposta, l’Aldea, el Lligallo del Gànguil i Vidreres, i les comissions taurines organitzadores de correbous en aquestes localitats, han estat denunciades per l’entitat AnimaNaturalis davant la Generalitat de Catalunya per presumpte maltractament animal i incompliment de la normativa dels correbous.

Aquesta entitat defensora dels animals ha denunciat els consistoris i les comissions per cinc espectacles amb toros. En concret, ha alertat de la mort d’un animal embolat amb foc a Amposta i la caiguda d’animals esgotats, i també assenyala presumptes irregularitats com celebrar espectacles sense autorització, usar reiteradament la mateixa vaqueta en un període de menys de 24 hores, fer participar animals no aptes i encendre pirotècnia en una plaça.

L’eventual obertura d’expedient sancionador queda en mans de la Generalitat. AnimaNaturalis estima que aquests ajuntaments poden afrontar multes de 60.000 a 150.000 euros per infraccions molt greus, i reclama poder tenir accés a les actes veterinàries, per a la qual cosa veu necessari presentar una denúncia administrativa.

“Si demanem l’acta al Col·legi de Veterinaris, no ens la facilitaran; i si la demanem a l’Ajuntament, poden passar mesos fins que ens l’enviïn o, fins i tot, que mai arribi ni tan sols a atendre la sol·licitud”, ha lamentat la directora d’aquesta entitat a Espanya, Aïda Gascón.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides