Els correbous de Vidreres se celebren després de les protestes animalistes

Manifestants disfressats de dinosaures han denunciat el patiment dels toros a una festivitat que consideren “prehistòrica”

Correbous de Vidreres (Alberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament)
Correbous de Vidreres (Alberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament).

Entre el malestar d’uns i la celebració dels altres, Vidreres, l’últim municipi de Catalunya que continua celebrant el correbous, ha recuperat la festivitat taurina. Ahir, dissabte 3 de setembre, organitzacions animalistes van denunciar el maltractament animal a una festa que consideren “prehistòrica”.

Manifestants disfressats de dinosaure han sostingut un cartell amb l’eslògan “Els correbous són prehistòrics” i han reclamat que es prohibeixin les carreres amb ‘vaquillas’ pels carrers i les places, el ‘toro embolado’ i qualsevol altre tipus d’activitat taurina que faci patir als animals.

La manifestació ha estat convocada per l’Agrupació de Vidreres per la Defensa Animal i Ambiental, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, FAADA, Lex Ànima, CAS International, Fundació Franz Weber, Libera i Tots Som Poble.

Correbous i “encierro”

Malgrat les protestes, ahir a la tarda la plaça de toros es va omplir de seguidors dels correbous i de vidrerencs que volien tornar a veure l’acte de la Festa Major després de la suspensió per les mesures contra el Covid-19. Aquest matí, s’està fent “l’encierro” i la seva versió “infantil” amb inflables, a la zona de l’antic escorxador.

Aquesta edició els organitzadors han reforçat les mesures de seguretat al recinte, perquè el 2019 va haver-hi un accident amb 19 ferits quan el toro va aconseguir saltar les tanques i va ser abatut amb una arma de foc. Ahir, els correbous es van celebrar sense incidents.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari