Ciutadans demana “forçar” l’elecció de la nova presidència del Parlament per substituir Borràs

Martín Blanco adverteix que recorreran als tribunals si se signa una acta amb el vot de Lluís Puig

    El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco

    El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha instat ERC i el PSC a “forçar” l’elecció d’una nova presidència del Parlament per substituir Laura Borràs, suspesa arran de la causa judicial que té oberta per presumptament fraccionar contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Martín Blanco ha assenyalat que caldria que els republicans i els socialistes  “precipitessin” la convocatòria d’un ple per escollir un nou president o presidenta i així recuperar la “consistència institucional”.

    Respecte al vot delegat del diputat Lluís Puig (JxCat), Martín Blanco ha asseverat que “exigirem el compliment de la llei i de les resolucions del Tribunal Constitucional”, i ha advertit que si no es compleix, portaran tots els responsables de la decisió davant la justícia. El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans ha insistit que Puig és “un fugat de la justícia” i ha assenyalat que no pot disposar del vot delegat perquè no incorre en els supòsits que ho permeten, com una malaltia.

    Si vol participar de les decisions al Parlament o fer ús dels seus drets com a diputat s’ha de presentar a Espanya i assumir responsabilitats a la justícia“, ha manifestat Martín Blanco, que ha considerat “inacceptable” que les reunions de comissions al Parlament s’hagin tornat híbrides -telemàtiques i presencials- per tal que Puig pogués participar-hi. En relació amb el xoc entre ERC i Junts que ha causat la suspensió de Borràs, el portaveu del grup taronja al Parlament ha considerat “improbable” que els dos socis de govern trenquin abans que finalitzi la legislatura.

    (Visited 132 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari