El Parlament plega sense signar l’acta que inclou el vot delegat de Lluís Puig

Alba Vergés (ERC), en assumir les funcions de Borràs, és qui hauria de donar el vistiplau

  La Mesa del Parlament en un Ple de maig
  La Mesa del Parlament en un Ple de maig

  El Parlament de Catalunya ha plegat amb motiu de les vacances d’estiu sense signar l’acta que inclou el vot delegat –impugnat pel Tribunal Constitucional– del diputat de Junts Lluís Puig. Segons ha publicat l’ACN, els serveis de la Cambra catalana “encara no disposen del document de l’acta del ple del 6 i 7 de juliol signat ni pel secretari, ni amb el vistiplau del president, ni aprovat”.

  Durant el ple esmentat, la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs, va comptabilitzar verbalment el vot delegat de Puig sense incloure’l en els sistemes electrònics, de manera que no va sortir reflectit al panell. L’acta de la sessió sí que recull el vot de Puig, però no disposa de l’aval dels secretaris ni de la presidència tal com estableix la normativa.

  Segons l’article 82 del reglament del Parlament, s’ha d’aixecar acta de les sessions del ple i de les comissions i s’ha d’incloure el sentit de vot de cada grup parlamentari. A més, les actes han de ser signades per un dels secretaris i rebre el vistiplau de la presidència per tal de deixar-les a disposició dels diputats per si volen presentar alguna reclamació. Si no hi ha reclamacions, l’acta queda aprovada i, en cas contrari, s’ha de sotmetre a votació la propera sessió del ple.

  Com que Borràs ha estat suspesa com a diputada i presidenta del Parlament pel suposat fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), l’actual vicepresidenta primera de la Cambra, Alba Vergés (ERC), és qui ha assumit les funcions de Borràs i, per tant, qui hauria d’avalar l’acta que inclou el vot de Puig.

  (Visited 136 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari