Borràs deixa el Parlament esclatant contra ERC

La líder de Junts considerant "infame" l'article 25.4 amb què la Mesa l'ha suspès i tracta d'hipòcrites els partits que l'han aplicat

Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha carregat contra els membres de la Mesa de la cambra catalana, i sobretot contra ERC, perquè l’han apartat del càrrec aplicant l’article 25.4 del reglament, que considera “infame”.

Borràs ha dit que els cinc membres de la Mesa que han forçat la suspensió dels seus drets i deures com a diputada i presidenta de la cambra -tots excepte els de Junts- “no han vingut vestits de diputats”, sinó “de jutges”. “Hipòcrites!”, ha exclamat contra els representants d’ERC, la CUP i el PSC.

En particular ha carregat contra ERC, soci de govern del partit que presideix, quan ha manifestat que no pensa acceptar que “els que fan passos enrere diguin als que fem passos endavant que fem passos al costat”.

A més, ha acusat al partit que lidera Oriol Junqueras i a la CUP, dels quals ha dit que havien de ser “els meus companys de viatge”, de no tenir cap més expectativa que “l’autonomia” i més motivació política que “els seus respectius partits”.

“Soc suspesa per un article infame que vulnera drets fonamentals i que genera inseguretat jurídica”, ha lamentat sobre l’article 25.4 del reglament de la cambra, sobre el qual ha afegit que els que “l’han executat de manera gratuïta i innecessària” són “còmplices” de “la guerra bruta” que atribueix a l’Estat central.

Segons la presidenta suspesa de la cambra catalana, “han violentat la meva presumpció d’innocència i “m’han volgut sentenciar, i ho han fet de manera premeditada i precipitada”.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert aquesta setmana judici oral a Borràs per la presumpta comissió de delictes de prevaricació i falsedat documental, suposadament comesos amb el fraccionament de contractes durant la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes, motiu pel qual els membres d’ERC, la CUP i el PSC de la Mesa del Parlament han forçat la seva suspensió com a diputada i presidenta de la cambra.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari