Arranca la reindustrialització de la Zona Franca amb les primeres dues empreses

Silent i Nissan signen el seu compromís de crear i mantenir ocupació de qualitat

Avui, uns dies abans de complir-se dos anys des de la signatura de l’acord social entre Nissan i la representació dels treballadors de l’empresa i amb la mediació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, per a l’expedient de regulació d’ocupació derivada del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, ha començat la reindustrialització de l’antiga fàbrica de Nissan a la Zona Franca, gràcies als acords presos per la Comissió de Reindustrialització en les últimes reunions.

És així que l’empresa Silence, com un dels inversors seleccionats per la Comissió de Reindustrialització, ha rebut l’autorització perquè pugui iniciar les seves activitats dins del recinte de la Zona Franca, on ocuparà una extensió total de 61.078 m² i per a les quals ja ha contractat els primers 9 empleats de Nissan, sobre la base de l’acord que van signar empresa i representació dels treballadors el mes de maig passat.

Així mateix, Nissan ha rebut també l’autorització perquè el Centre Tècnic de la marca pugui continuar la seva activitat en el recinte de la Zona Franca, on ocuparà 38.438 m² i ocupa 287 treballadors.

Els pròxims passos per a la reindustrialització es prendran a la tornada de l’estiu, quan a mitjans del mes de setembre el Consorci de la Zona Franca iniciarà els tràmits necessaris per a designar la candidatura guanyadora del concurs públic per a la gestió de la parcel·la de la Zona Franca.

En aquest sentit, i després de l’última reunió del passat dimarts 26 de juliol, els integrants de la Comissió de Reindustrialització han decidit ampliar la data de presentació de propostes al concurs públic fins a finals del mes d’agost. En aquesta última reunió es va aprofitar també per a renovar els càrrecs de la comissió – que han estat rotatoris des del seu establiment – sent el nou president Miguel Ruiz, del Sindicat SIGEN-USOC; la vicepresidència primera a càrrec de Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i, finalment, Frank Torres, vicepresident regional executiu de Transformació de Negoci i relacions amb l’Aliança per a la regió d’AMIEO i responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, que ocuparà la vicepresidència segona.

“Aquest èxit és fruit del compromís conjunt de les Administracions, del Consorci de Zona Franca, dels treballadors i de la direcció de Nissan. Són els dos primers èxits després de dos anys de treball molt dur i de consensos molt laboriosos. Agraïm especialment al Consorci de Zona Franca la seva tasca per a fer realitat aquests projectes. Agraïm a Nissan la continuïtat del Centre Tècnic a Barcelona i agraïm a Silence el seu impuls i confiança des del primer minut d’aquest procés de reindustrialització. Silence es converteix en hereva i ànima de l’automoció a la Zona Franca, el cor industrial de Barcelona”, ha assenyalat el secretari general d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco.

“Queda encara treball per a culminar el procés de reindustrialització. Però és una molt bona notícia que Silence comenci a treballar a la Zona Franca amb un projecte vinculat a la mobilitat sostenible, que aglutina els valors que volem pel futur de la indústria a Catalunya. Des del Govern hem defensat sempre la necessitat de garantir la continuïtat industrial d’alt valor afegit que asseguri llocs de treball de qualitat. L’anunci que fem avui és, per tant, un pas important cap a aquesta direcció”, ha explicat la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha assegurat que “avui fem un pas definitiu per a iniciar l’activitat de reindustrialització en la parcel·la que ocupava Nissan. Des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona continuem posant tots els nostres esforços perquè el procés sigui el més ràpid possible i amb totals garanties legals per a donar compliment als acords aconseguits amb consens absolut pels integrants de la Comissió de Reindustrialització”. Navarro ha recordat que “des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona sempre hem estat molt compromesos a poder recuperar els llocs de treball derivats de la marxa de Nissan, apostant i prioritzant per un projecte industrial amb el suport d’un altre logístic”.

“Estem molt satisfets de ser la primera companyia que contribuirà a la reindustrialització i a la creació d’ocupació aquí, a la Zona Franca; que transformarà el sector de l’automoció cap a un model zero emissions amb propostes innovadores, i que, sens dubte, accelerarà la descarbonització de l’economia”, ha comentat Carlos Sotelo, conseller delegat de Silence.

“Hem treballat des del primer dia amb intensitat i rigor per assegurar la reindustrialització de Nissan a través d’un projecte industrial sòlid i de futur. Amb el pas que s’ha donat avui, la reindustrialització ha començat”, ha afirmat Frank Torres, vicepresident regional executiu de Transformació de Negoci i relacions amb l’Aliança per a la regió d’AMIEO i responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya. Torres ha afegit que “la continuïtat del nostre històric Centre Tècnic de Nissan a Barcelona dins del recinte de la Zona Franca, és una gran notícia per a tots els empleats de Nissan, per a la continuïtat de la marca a Espanya i també per a les universitats i empreses amb les quals col·laborem per a impulsar la innovació tecnològica”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari