La Fiscalia demana 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs

El ministeri públic sol·licita també una multa de 144.000 euros pels delictes de falsedat documental i prevaricació administrativa

    La presidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs

    Foto: @LauraBorras

    La Fiscalia Anticorrupció ha presentat aquest dijous l’escrit d’acusació contra la presidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, pel presumpte fraccionament de contractes a favor del seu amic Isaías Herrero quan Borràs estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En l’escrit, el ministeri públic demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació per a la presidenta del Parlament, a qui acusa d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil i d’un delicte de prevaricació administrativa.

    El fiscal demana també una multa de 144.000 euros, però descarta acusar Borràs d’altres delictes que inicialment se l’atribuïen, com el de malversació de fons públics i el de frau administratiu, a causa de la manca d’indicis suficients per imputar-la. Pel que fa a Herrero, el beneficiari dels contractes, el ministeri públic demana la mateixa pena de presó i inhabilitació, però rebaixa la multa als 72.000 euros.

    L’obertura de judici oral a Borràs tindrà implicacions polítiques. L’article 25.4 del reglament del Parlament, aprovat el 2017 amb els vots a favor de Junts pel Sí, estableix que en cas que s’obri judici a un diputat de la Cambra catalana per delictes de corrupció, la Mesa del Parlament acordarà la suspensió de drets i deures de l’acusat fins a la sentència, però Borràs i el seu partit rebutgen que s’apliqui aquest article a la presidenta de la Cambra perquè asseguren que és innocent i que es tracta d’un cas de “repressió” de l’Estat.

    No obstant això, ERC i l’oposició són partidaris que Borràs deixi el càrrec per no comprometre la institució, i afirmen que la causa contra la líder de Junts no té res a veure amb la repressió contra l’independentisme.

    (Visited 76 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari