Laura Borràs, encerclada pels emails en l’afer dels contractes de la ILC

"Podríem fer que tu et presentis als quatre i només en guanyis un", va escriure a l'adjudicatari Isaías Herrero
Laura Borràs
Laura Borràs

La portaveu del JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha quedat retratada en el cas de la presumpta adjudicació irregular de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) pels emails que va enviar al seu col·laborador i adjudicatari Isaías Herrero, revela El Español.

En un d'aquests missatges, revelat per aquest digital, Borràs explicava a Herrero sobre els pressupostos que "com que se n'han de fer 3 per cadascun amb persones o empreses diferents, jo havia pensat que podríem fer que tu et presentis als 4 i només en guanyis 1, el més econòmic de la seva sèrie, la cooperativa ídem, APM gestió ídem, i l'Altra ídem. La resta els podríem fer amb l'Empresa de l'Aleix i potser amb la cooperativa de Madrid. Si tu fas els 4 vostres, jo faig els altres".

La mateixa informació indica que correus com aquest, del juliol del 2014, són alguns dels documents que incriminen Borràs, llavors directora de la ILC (2013-2018) i posteriorment consellera de Cultura de Quim Torra, en la presumpta adjudicació irregular de contractes d'aquesta institució de la Generalitat, investigada pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona.

En un correu del juny del 2015, també publicat per El Español, Herrero comunicava a Borràs que “adjunto els tres primers pressupostos. El bo és el que està al meu nom. Vaig pels 3 següents”, la qual cosa xoca amb el compliment escrupolós de la normativa en les adjudicacions que, segons va reiterar Borràs, va seguir la ILC sota la seva autoritat.

La jutgessa de Barcelona Sílvia López Mejía, que considera que Borràs "va fraccionar il·legalment" els contractes i va voler donar una "falsa aparença" de transparència, va remetre una exposició raonada al Tribunal Suprem sobre els indicis de la presumpta comissió de delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació per part de Borràs, que està aforada perquè és membre de la Diputació Permanent del Congrés.

Herrero, cinc anys per narcotràfic
D'altra banda, Isaías Herrero, el beneficiari dels contactes sota sospita, ha estat condemnat a cinc anys i tres mesos de presó per l'Audiència de Barcelona per falsificació de moneda, tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric, publica El Periódico avançant el contingut de la sentència. Aquesta informació indica que Herrero ha rebut una pena rebaixada perquè va admetre abans del judici la tinença de diners falsificats i de diversos estupefaents, i perquè se li ha aplicat un atenuant per drogoaddicció.

Herrero, que es movia per un "ànim d'enriquiment il·lícit", segons la sentència condemnatòria, admet en una conversa telefònica intervinguda en el cas de les adjudicacions de la ILC que "amb Borràs, amb la cap, facturo amb la cooperativa i facturo uns trapis per allà".

En converses intervingudes, revelades per mitjans com El Periódico i El País, Herrero també comentava que "el fotut és si Borràs deixa de ser directora" i "comencessin a sortir merders", i manifestava: "Jo he de fer un pressupost bo i… o sigui, he de fer dos pressupostos bons i quatre de no bons".

(Visited 251 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari