Més pressió d’ERC a Borràs perquè plegui

Vilalta nega que el cas sigui repressió contra l'independentisme i reclama a la presidenta del Parlament que "no arrossegui" la institució i el moviment al "descrèdit"

Marta Vilalta
Marta Vilalta

ERC ha incrementat públicament aquest dilluns la pressió sobre la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs (Junts), perquè deixi el càrrec davant la possibilitat que sigui enviada a judici pel cas de presumpta corrupció amb els contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat a Borràs que “no arrossegui el Parlament i l’independentisme” a una causa judicial que considera tacada “d’acusacions de corrupció”, i l’ha instat a “prendre decisions” no actuant “com a persona individual”, sinó evitant situar la cambra catalana en una “batalla judicial” i el “descrèdit”.

Vilalta, a més, ha rebutjat que la causa per la qual ha estat processada Borràs formi part, com asseguren la presidenta del Parlament i figures de Junts, de la repressió que l’independentisme atribueix a les institucions de l’Estat central, adduint que “hi ha acusacions de mala praxi” en aquest cas.

La portaveu i diputada republicana s’ha alineat amb la presumpció d’innocència, però s’ha mostrat partidària que s’apliqui “quan pertoqui” l’article 25.4 del reglament del Parlament, el qual preveu la suspensió d’un membre de la cambra al qual se li ha obert judici oral per un cas de presumpta corrupció.

Borràs es troba a un pas del banc dels acusats després que el jutge instructor del cas dels contractes de la ILC tanqués per segon cop la instrucció la setmana passada. Aleshores, una figura d’ERC com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ja va suggerir a Borràs, amb arguments semblants als de Vilalta, que es plantegés renunciar a la presidència de la cambra si ha d’anar a judici, en lloc d’aferrar-se al càrrec.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari