Les vagues de Ryanair i d’EasyJet donen el tret de sortida a les vacances d’estiu

Aquest cap de setmana coincideixen les aturades d'ambdues aerolínies, que afectaran una desena d'aeroports espanyols

  Avió de l'aerolínia EasyJet

  La primera operació sortida de l’estiu arrenca amb una situació complicada als aeroports espanyols a causa de la coincidència de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair i EasyJet. La primera aerolínia va iniciar les seves protestes a finals de juny i, en principi, la vaga acabarà aquest diumenge, mentre que en el cas d’EasyJet les aturades han començat aquest divendres i s’allargaran tot el cap de setmana, una jornada de vaga que els treballadors d’aquesta darrera companyia repetiran el tercer i l’últim cap de setmana de juliol.

  Les protestes d’ambdues aerolínies, convocades pel sindicat Unió Sindical Obrera (USO) pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, afectaran els vols d’Espanya, Bèlgica, França, Itàlia i Portugal. En el cas d’EasyJet, segons ha informat la mateixa empresa, estan cridats a la vaga 450 treballadors de Barcelona, Màlaga i Palma de Mallorca. La vaga de Ryanair afectarà els mateixos aeroports que EasyJet a més dels de Madrid, Sevilla, Alacant, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa.

  Els tripulants de cabina d’EasyJet a Espanya demanen un increment salarial del 40% per equiparar-lo al dels seus companys d’altres bases europees i, en aquest sentit, el sindicat USO assenyala que “Espanya té el salari base més baix per als seus tripulants de totes les bases d’EasyJet a Europa“. “Tenim un salari base de 950 euros, són 850 euros menys que els nostres companys de França o Alemanya. I el variable, depèn de les hores de vol. Les nostres bases estan en ciutats molt cares i amb el salari base amb prou feines cobrim el lloguer o la hipoteca”, assegura el secretari general d’USO a EasyJet Màlaga, Miguel Galán.

  El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat uns serveis mínims d’entre el 51% i el 57% per a les nou jornades de vaga dels tripulants de cabina d’EasyJet, concretament, per als dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.