El Govern culpa l’Aragó i el PSOE del fracàs de la candidatura olímpica

La CUP i els comuns celebren la notícia i el PSC reivindica la feina del COE i evita assenyalar Lambán

Manifestació contra els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 (Stop JJOO)
Manifestació contra els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 (Stop JJOO).

Després que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) hagi descartat definitivament presentar candidatura per a la cita olímpica de 2030 després de les discrepàncies dels darrers mesos entre l’Aragó i Catalunya, els partits de Govern, que eren favorables als Jocs, han carregat contra el govern espanyol pel fracàs de la candidatura olímpica.

ERC ha acusat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el líder del PSC, Salvador Illa, de deixar perdre “oportunitats” i “fer el joc al xantatge de Javier Lambán“, a qui tant el COE com la Generalitat assenyalen com a responsable del descarrilament del projecte olímpic. “Hauran d’explicar molt bé per què deixen perdre oportunitats per a Catalunya”, ha dit la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta.

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha assegurat que el criteri que ha seguit el COE és més “polític” que no pas “tècnic” o “esportiu” a l’hora de decidir sobre la candidatura. “Hi ha hagut un boicot de l’Aragó i un silenci còmplice del govern espanyol”, ha ressaltat Rius, que ha carregat tant contra Lambán com contra Iceta, per haver “mirat cap a una altra banda”.

D’altra banda, des del PSC, Jaume Collboni ha elogiat la feina “extraordinària” del president del COE, Alejandro Blanco, en un context “políticament complicat”. El cap de files del PSC a l’Ajuntament de Barcelona ha insistit que no ha estat fàcil posar d’acord el govern de Catalunya i el de l’Aragó, però ha evitat assenyalar Lambán.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha qualificat de “ridícul” el procés de negociació dels Jocs. “És un projecte sense sentit”, ha assegurat. “La gestió que ha fet Laura Vilagrà ha estat nefasta, no hi ha hagut transparència, ha ignorat el territori i s’han destinat diners públics en una candidatura que tothom sabia que no tenia futur”, ha dit.

En la mateixa línia, els comuns han recamat un “nou pla d’inversions” per al Pirineu i un model econòmic per Catalunya que “abandoni macroprojectes fracassats. “Els Jocs han estat sempre la crònica d’un fracàs anunciat”, ha dit la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.