El topall del gas es queda curt i la llum serà 10 euros més cara demà

La primera subhasta no compleix, de moment, l'objectiu d'abaratir la factura, i el mercat elèctric fixa per a aquest dimecres un preu encara per sobre dels 200 euros

Llum

La primera subhasta del preu de la llum amb el topall del gas en vigor no compleix, de moment, les expectatives del govern espanyol. El mercat elèctric ha fixat un preu per demà de 165 euros per megawatt per hora, però un cop compensat el cost real del gas, a la pràctica, el preu arribarà als 224 euros. Això són deu euros més que avui.

Una de les raons que ho expliquen és perquè s’està entrant en plena onada de calor, s’espera més demanda d’electricitat, i els preus van amunt. Ara bé, segurament, sense el topall que ha entrat en vigor avui, encara haurien pujat més.

Comparat amb altres països, França paga avui la llum pràcticament al mateix preu que Espanya o Portugal, 211,44 euros el MWh. Demà, en canvi, com que no apliquen cap topall al gas, això s’ha capgirat i la pagaran a 233 euros, una mica més cara que aquí.

Aquest 2022, el preu mitjà de l’electricitat s’ha mogut entre els 200 i els 250 euros MWh, a excepció del 8 de març, quan els preus van embogir i van disparar-se per sobre dels 500.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari