El preu de la llum pujarà un 18’8% demà, dilluns 1 d’agost

Els clients de tarifa regulada estalvien un 17’7% gràcies a l'excepció ibèrica

Bombeta (fersay.com)
Bombeta (fersay.com).

Demà, dilluns 1 d’agost, el preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista augmentarà un 18’8% respecte a avui, diumenge 31 de juliol. Ascendirà fins als 235’32 euros per megavat hora (MWh), segons les dades provisionals de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

El preu és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta al mercat majorista juntament a la compensació que pagarà la demanda a les centrals de cicle combinat per l’aplicació de l’excepció ibèrica per limitar el preu del gas per a la generació d’electricitat.

El preu mitjà de la llum al mercat majorista serà 147’43 euros/MWh aquest dilluns. El preu màxim es registrarà de les 21.00 a les 22.00 hores amb 165’09 euros/MWh. El mínim, de 123’72 euros/MWh, se situarà entre les 10.00 i les 11.00 hores.

Sense el mecanisme de l’excepció ibèrica, el preu de l’electricitat a Espanya seria de mitjana uns 286’19 euros/MWh. Això sumaria uns 50 euros/MWh més. Amb la compensació per als clients de la tarifa regulada es redueix prop d’un 17’7% menys de mitjana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.