El subministrament del gas algerià està garantit, confirma la Moncloa

Brussel·les demana a Algèria que faci marxa enrere en la suspensió del tractat amb Espanya

El govern espanyol ha insistit un cop més que el subministrament de gas d’Algèria està garantit malgrat que el govern del país nord-africà hagi suspès les relacions amb Espanya. La portaveu de la Moncloa, Isabel Rodríguez, ha demanat a les autoritats algerianes que facin marxa enrere i ha recordat que el subministrament de gas a l’estat espanyol està vinculat amb uns contractes que s’han de complir.

Algèria va decidir suspendre les relacions amb Espanya pel canvi de posició de la Moncloa respecte a l’autonomia del Sàhara Occidental, que suposava assumir els postulats del Marroc.

El gas algerià suposa el 25% del total que es consumeix a l’estat espanyol, però a més la península Ibèrica és la via d’entrada d’aquest gas a Europa. Quant a aquesta qüestió, Rodríguez ha detallat que estan analitzant “les conseqüències”, però fins ara “les empreses i els contractes estan en vigor i, per tant, garantit el subministrament”.

Des de Brussel·les també s’ha advertit que hi ha acords de comerç que són amb tota la Unió Europea i que, en conseqüència, Algèria no pot vetar Espanya. La portaveu d’Assumptes Exteriors de la Comissió Europea, Nabila Massrali, ha qualificat la decisió del país nord-africà d'”extremadament preocupant” i ha apel·lat al diàleg entre les dues parts per trobar una solució. “Esperem que en nom de les nostres bones relacions de cooperació, Algèria reconsideri la seva posició”, ha afegit.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari