Algèria trencarà el tractat d’amistat amb Espanya pel gir sobre el Sàhara

Considera "injustificable" el canvi de posició espanyol, que dona suport a la proposta marroquina d'autonomia

Pedro Sánchez amb Mohamed VI

El president d’Algèria, Abdelmayid Tebune, ha anunciat la suspensió “immediata” del tractat d’amistat subscrit amb Espanya fa gairebé dues dècades com a represàlia pel seu “injustificat” suport al pla d’autonomia del Marroc sobre el Sàhara Occidental.

Les autoritats algerianes recriminen a les espanyoles la campanya empresa per intentar argumentar un gir polític que, segons han esgrimit, suposen una “violació de les obligacions jurídica, moral i política” de la que continua sent “potència administradora” del Sàhara Occidental.

En aquest sentit, Alger retreu el suport de l’Executiu de Pedro Sánchez a una “fórmula il·legal i il·legítima” com és l’autonomia plantejada des de Rabat, que planteja una política colonial de “fets consumats” mitjançant “arguments fal·laços”, segons el comunicat recollit per l’agència de notícies oficial APS.

Ara s’haurà de veure quina afectació té això sobre el subministrament de gas algerià.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.