Sánchez viatja al Marroc amb el ‘no’ del Congrés a la solució del Sàhara

El president del govern espanyol escenifica a Rabat la recomposició de les relacions entre Espanya i el Marroc

La trobada de Pedro Sánchez amb Mohamed VI

El Congrés ha aprovat, sense el suport del PSOE, que el Sàhara Occidental té dret a votar la seva autodeterminació. El nou PP d’Alberto Núñez Feijóo ha donat suport a la iniciativa de Podem, Esquerra i Bildu justament el dia en què Pedro Sánchez s’entrevista amb el rei del Marroc, Mohamed VI. El Congrés ha rebutjat, per tant, el canvi de posicionament que va fer pel març el govern espanyol respecte al Sàhara Occidental.

La resolució no de llei que exigia una rectificació del govern espanyol s’ha aprovat perquè s’hi ha acabat sumant el PP i Vox i Ciutadans s’han abstingut. Han estat 168 vots a favor, 118 en contra i 61 abstencions.

El text aprovat aposta per aplicar “les resolucions de l’ONU i la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara, en el convenciment que només el diàleg i la negociació, d’acord amb el dret internacional, ajudaran a assolir una solució política”.

Això passava el matí, a la tarda, després de la trobada del president espanyol amb el nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Sánchez ha volat fins a Rabat, a on ha estat rebut pel rei Mohamed VI. Una visita llampec amb un clar objectiu: escenificar la recomposició de les relacions entre Espanya i el Marroc. D’altra banda, la prioritat del president espanyol és garantir la seguretat a les fronteres espanyoles, amb el control migratori.

Tot plegat, el dia que el Marroc ha expulsat un activista i un fotoperiodista catalans quan es dirigien al Sàhara Occidental. Es tracta d’Oriol Puig i David Melero, que han denunciat agressions i acusacions de terrorisme per part de les autoritats marroquines.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari