El preu del lloguer a Catalunya puja un 37% els darrers cinc anys

Barcelona és la única ciutat catalana que ha registrat un lleu descens (-0,5%) en comparació al 2016

Cartell d'un pis de lloguer
Cartell d'un pis de lloguer

El preu de l’habitatge de lloguer ha pujat un 37% a Catalunya en els darrers cinc anys, i un 41% en els 10 últims, segons l’estudi de Fotocasa ‘Variació acumulativa de l’habitatge a Espanya el 2021’. Com a conseqüència, el preu per metre quadrat al mes ha passat de 10,08 euros el juny del 2016 a 13,79 euros el mateix mes del 2021. La tendència alcista, però, ha canviat en l’últim exercici i ha caigut un 6% respecte al 2020.

Les ciutats catalanes on l’increment acumulat dels darrers cinc anys ha estat més elevat són Terrassa (+42%), Manresa (+41%) i l’Hospitalet de Llobregat (+31%). Barcelona, per contra, ha estat l’única ciutat que ha registrat un lleu descens del preu de l’habitatge de lloguer, concretament del 0,5%, en aquest període.

A la capital catalana, els districtes que han patit un major increment són el de Nou Barris (17%), Sant Andreu (16%) i Sants-Montjuïc (10%), mentre que Ciutat Vella (-5,6%), l’Eixample (-4,6%) i Sarrià-Sant Gervasi (-1,2%) són els districtes amb el descens més pronunciat. Per províncies, segons les dades del darrer mes de juliol, la de Barcelona continua sent la més cara, amb 1.227 euros de lloguer de mitjana, seguida de Girona (818 euros), Tarragona (654 euros) i Lleida (630 euros).

El preu del lloguer a Espanya augmenta un 41%
Pel que fa al conjunt de l’Estat, el preu acumulatiu de l’habitatge de lloguer ha pujat un 41% els darrers cinc anys, i un 32% en 10 anys. Així, mentre que el juny del 2016 el preu del metre quadrat era de 7,40 euros, el juny del 2021 ha estat de 10,44 euros.

Per comunitats autònomes, les més afectades per aquest increment dels últims cinc anys són les Illes Canàries (+49%), la Comunitat Valenciana (+46%) i La Rioja (43%). Catalunya ocupa la sisena posició, amb un augment del 37%, i Madrid la dotzena, amb un 28% més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides