Llum verda a la tramitació de la llei d’habitatge amb els vots d’Esquerra

El govern espanyol es compromet per escrit a respectar les competències autonòmiques

Raquel Sánchez Jiménez

El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous per 174 vots en contra, 161 a favor i 4 abstencions les esmenes a la totalitat que PP, Cs, PDECat, PNB, i Junts havien presentat contra la Llei d’habitatge. El text continua la seva tramitació gràcies als vots de les formacions del govern espanyol, Bildu i ERC, amb qui han assolit un acord que implica garantir que la norma que sortirà de les Corts respectarà escrupolosament les competències de les autonomies.

Finalment, ERC ha afirmat que donaria el seu vot perquè la llei pogués continuar endavant. Això no obstant, ha advertit que per l’aprovació definitiva hauran de complir amb els compromisos acordats. El principal és l’acord de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, sobre el respecte a les competències autonòmiques.

“La llei habilita a les comunitats autònomes per adoptar mesures més intenses a zones residencials amb preus tensats” i permet que els ajuntaments “puguin establir recàrrecs sobre béns immobles desocupats de manera permanent, sempre que no siguin segones residències”, ha explicat la ministra Sánchez.

Tot i això, el recel s’ha estès per les altres formacions catalanes, sobretot el PDECat i Junts que no han aprovat aquest acord entre el govern espanyol i Esquerra. De fet, el portaveu del PDECat, Ferran Bel, ha afirmat “molts articles” de la llei envaeixen les competències de les comunitats perquè, entre altres, aborda qüestions relacionades amb l’habitatge protegit o la delimitació de les zones tensades.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari