Vox promet suspendre l’autonomia catalana al seu programa electoral a Andalusia

El partit d’extrema dreta proposa la il·legalització de partits, associacions i ONGs que “persegueixin la destrucció de la unitat territorial” de l'Estat

Macarena Olona, candidata de Vox a la presidència de la Junta d'Andalusia, a Segovia
Macarena Olona, candidata de Vox a la presidència de la Junta d'Andalusia, a Segovia.

“Suspendre l’autonomia catalana fins a la derrota sense pal·liatius del colpisme”. Aquest és el compromís de Vox en el seu programa electoral per als comicis autonòmics a Andalusia.

Al primer punt del centenar de mesures que el partit ultradretà proposa realitzar si arriba al poder en la Junta d’Andalusia, Vox reclama depuració de responsabilitats civils i penals per als líders independentistes. També proposen la il·legalització de partits, associacions i ONGs que “persegueixin la destrucció de la unitat territorial” de l’Estat. Uns altres desitjos de la formació d’extrema dreta és destruir l’estat de les autonomies per convertir-lo “en un estat de dret unitari” i suspendre a les policies autonòmiques fins a fer efectiva “l’equiparació salarial real” entre tots els cossos policials.

Santiago Abascal ha assegurat que confia que el seu partit guanyi les pròximes eleccions andaluses a un acte públic que es va celebrar a Granada amb la candidata autonòmica, Macarena Olona. “Volem un canvi real perquè volem esborrar d’un cop de ploma la legislació de l’esquerra. Amb la majoria que Espanya necessita, tot això serà només un malson llunyà. Ens durarà 15 minuts la porqueria de Podemos i del PSOE, de Zapatero a Sánchez”, ha afirmat el líder estatal de Vox.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari