El COE proposa un nou repartiment de les proves per als Jocs d’Hivern

La nova proposta contempla que Catalunya aculli 42 de les proves esportives i l'Aragó, 54

El president del COE, Alejandro Blanco
El president del COE, Alejandro Blanco

El Comitè Olímpic Espanyol ha proposat un nou repartiment de proves per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030, en què Catalunya acolliria 42 proves i l’Aragó, 54. És l’enèsima proposta que fa el COE per intentar tirar endavant el projecte.

De totes maneres, el president d’aquest organisme, Alejandro Blanco, ha assegurat que volen reprendre les negociacions per arribar a un acord amb la Generalitat i el govern aragonès malgrat que les va donar per trencades.

Es tracta d’una proposta avalada pel comitè tècnic de la candidatura, que conté comissions de tots els territoris implicats. La novetat la trobem en l’intercanvi de cinc proves esportives: cinc passaran de Catalunya a l’Aragó i viceversa. Tot perquè Cerler sigui una seu, i així les tres valls aragoneses estiguin representades.

El president del Comitè Olímpic Espanyol ha recalcat que és una proposta igualitària, amb quatre seus a cada comunitat. L’Aragó tindria més proves i Catalunya més esportistes.

El COE consideraria un fracàs no presentar la candidatura, a més d’una gran pèrdua de prestigi davant el Comitè Olímpic Internacional (COI). Per això, Blanco confia a recuperar el diàleg i continuar endavant.

Tot això després que el president del Comitè Olímpic Espanyol donés per trencades les negociacions per crear una proposta conjunta entre Catalunya i l’Aragó per acollir els Jocs d’hivern de l’any 2030. La part aragonesa no està d’acord amb el repartiment de les proves.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari