La Fiscalia descarta investigar més Ada Colau pel cas de les subvencions

Considera "sense fonament jurídic" la querella de l'Associació per la Transparència i Qualitat Democràtica

Ada Colau

La Fiscalia Anticorrupció ha descartat demanar més informació a l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la investigació per presumptes subvencions irregulars atorgades pel govern d’Ada Colau a l’Observatori DESC, la PAH, l’Associació contra la Pobresa Energètica (APE) i Enginyers sense Fronteres, tal com havia demanat l’Associació per la Transparència i Qualitat Democràtica.

En concret, l’entitat querellant proposava a la justícia analitzar totes les subvencions que l’Ajuntament va atorgar a les quatre entitats entre els anys 2014 i 2021 amb l’objectiu d’esclarir si n’hi havia més amb indicis d’irregularitat. El fiscal considera que la petició és excessiva, innecessària i sense fonament jurídic.

A més, la fiscalia recorda als querellants que en el dret penal no es pot investigar per si de cas perquè suposaria demanar una quantitat ingent de documents i generar una ombra de sospita general contra tothom en tot moment.

El 4 de març, Colau, va declarar davant del jutge per la querella de les suposades subvencions irregulars. En sortir de la Ciutat de la Justícia, va valorar positivament la seva declaració com a investigada: “Surto tranquil·la i contenta perquè m’he pogut explicar i estem parlant d’uns fets en què no hi ha cas”. Colau va reiterar que el ministeri públic ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets i va dir que confia que ara el jutge també ho faci.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.