La Fiscalia descarta investigar més Ada Colau pel cas de les subvencions

Considera "sense fonament jurídic" la querella de l'Associació per la Transparència i Qualitat Democràtica

Ada Colau

La Fiscalia Anticorrupció ha descartat demanar més informació a l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la investigació per presumptes subvencions irregulars atorgades pel govern d’Ada Colau a l’Observatori DESC, la PAH, l’Associació contra la Pobresa Energètica (APE) i Enginyers sense Fronteres, tal com havia demanat l’Associació per la Transparència i Qualitat Democràtica.

En concret, l’entitat querellant proposava a la justícia analitzar totes les subvencions que l’Ajuntament va atorgar a les quatre entitats entre els anys 2014 i 2021 amb l’objectiu d’esclarir si n’hi havia més amb indicis d’irregularitat. El fiscal considera que la petició és excessiva, innecessària i sense fonament jurídic.

A més, la fiscalia recorda als querellants que en el dret penal no es pot investigar per si de cas perquè suposaria demanar una quantitat ingent de documents i generar una ombra de sospita general contra tothom en tot moment.

El 4 de març, Colau, va declarar davant del jutge per la querella de les suposades subvencions irregulars. En sortir de la Ciutat de la Justícia, va valorar positivament la seva declaració com a investigada: “Surto tranquil·la i contenta perquè m’he pogut explicar i estem parlant d’uns fets en què no hi ha cas”. Colau va reiterar que el ministeri públic ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets i va dir que confia que ara el jutge també ho faci.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides