Anticorrupció accepta que la Generalitat exerceixi l’acusació en el cas Triacom

El fiscal contradiu el jutge Pedraz i considera que l'Executiu català podria ser una part afectada com a responsable de la CCMA

L'Executiu de la Generalitat de Catalunya

Foto: @govern

La Fiscalia Anticorrupció accepta ara que la Generalitat exerceixi l’acusació particular en la peça del 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) mitjançant la productora Triacom. El fiscal José Grinda, doncs, ha acceptat el recurs que va presentar l’Executiu català després de la negativa del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz a acceptar la personació del Govern en la causa.

En l’escrit, avançat per El Periódico, Grinda afirma que “vol aclarir si certament Triacom venia els seus programes a TV3 molt per sobre dels costos de producció”, i entén que la Generalitat, com a responsable de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), sí que té legitimació “material” per ser una part afectada. El ministeri públic sosté que “en cas que es constitueixi com a part acusadora, la Generalitat, es diu, ha d’ajudar a indagar si, en efecte, Triacom venia els seus programes a TV3 molt per sobre dels costos de producció”.

El jutge Pedraz va rebutjar la personació del Govern català com a acusació perquè considerava que no es va acreditar la seva condició de perjudicat i perquè “a la Generalitat hi ha membres del partit polític directament hereu dels partits investigats en aquesta causa”, en referència a JxCat. Respecte a això, la fiscalia assenyala que “el compromís d’actuació unitària, com a òrgan constitucional que és, de la Generalitat, ha de ser atès en ser preferent” respecte “a la de desconfiança de les seves intencions”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.