El jutge rebutja que la Generalitat es personi com a acusació en el cas del 3% i Triacom

Pedraz argumenta que no s'ha acreditat la seva condició de "perjudicada" i que hi ha hereus de CDC

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @govern

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha rebutjat que la Generalitat es personi com a acusació particular en la peça del 3% que investiga el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) mitjançant la productora Triacom. Va ser el mateix president Pere Aragonès qui va presentar la petició de personar-se, en entendre que els fets que s’investiguen podrien haver afectat “els interessos i l’esfera jurídica” de l’Administració catalana.

El magistrat, però, ha considerat en una providència que la Generalitat no ha acreditat la seva condició de “perjudicada” ni ha aportat dades en aquest sentit. A més, coincidint amb el criteri de la Fiscalia, ha assenyalat que la personació del Govern català seria qüestionable tenint en compte que “a la Generalitat hi ha membres del partit polític directament hereu dels partits investigats en aquesta causa”, en referència a Junts per Catalunya (JxCat).

La peça sobre Triacom va separar-se de la causa principal el 2018 per investigar si, a través de la productora, es canalitzaven aportacions de diverses societats cap a CDC. Com va desvelar elDiario.esTriacom va facturar 31,3 milions d’euros de TV3 entre el 2008 i el 2016 i, segons la investigació judicial, ho va fer amb un sobrepreu superior al 50%.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari