Vaga a Betevé com a mostra de suport als treballadors acomiadats

La plantilla anuncia una concentració el dijous a la Ciutat de la Justícia pel primer judici sobre els acomiadaments

Manifestació dels treballadors de Betevé contra els acomiadaments i les retallades

Foto: @SomBTV

Els treballadors de Betevé han convocat una nova vaga aquest dijous amb motiu del primer judici de les persones acomiadades per la direcció del mitjà. Segons ha anunciat el compte Salvembetevé a través de Twitter i ha confirmat el Comitè d’Empresa, la plantilla mostrarà el seu suport als 23 companys acomiadats -21 treballadors i dos autònoms- a través de la vaga i de la concentració convocada a les 10:30h davant la Ciutat de la Justícia.

Els 23 acomiadaments s’han dut a terme en menys d’un any -9 el juliol del 2021 i 14 el passat mes de febrer- i la direcció els ha justificat adduint motius econòmics i d’organització. L’estiu passat, els responsables del mitjà públic van assenyalar l’increment de la massa salarial i el dèficit econòmic, mentre que el darrer febrer la direcció va parlar de “reestructurar la graella” i va suprimir tres programes –Àrtic, La Família Barris La Cartellera– una decisió que va causar una allau de crítiques.

El Comitè d’Empresa de Betevé assegura que la solució als problemes econòmics i al conflicte laboral recau sobre l’Ajuntament de Barcelona i implica fer un increment de pressupost. La plantilla responsabilitza de la situació al director del mitjà, Sergi Vicente, a la cap de recursos, Carme Ponte, i, al Consell d’Administració, i exigeix que s’aparti a Vicente i a Ponte dels seus càrrecs. En aquest sentit, els treballadors lamenten que, un mes i mig després dels últims acomiadaments, ni Vicente ni Ponte hagin dimitit, i critiquen que l’Ajuntament de Barcelona tampoc els hagi destituït.

Els professionals de Betevé denuncien que el consistori evita implicar-se en el conflicte laboral d’una empresa que ell mateix gestiona i, de fet, avui dia, l’alcaldessa Ada Colau no ha accedit encara a reunir-se amb el Comitè, malgrat que la plantilla ha insistit en diverses ocasions i ha demanat la seva implicació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.