Ayuso confirma que vol una “coalició amb Vox” i posa contra les cordes a Feijóo

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat que desitja “coalitzar-se” amb partits que busquin “prosperitat i baixos impostos”

Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo (Partit Popular)
Isabel Díaz Ayuso i Alberto Núñez Feijóo (Partit Popular).

Setmana plena de picades d’ullet d’Isabel Díaz Ayuso a Vox. Al PP hi ha dues cares: la que no vol mirar al partit de Santiago Abascal directament i la que no cessa en el seu coqueteig amb la formació d’extrema dreta. Mentre Ayuso ha afirmat obertament que governa “en coalició amb Vox”, Feijóo s’ha convertit en l’equilibrista estrella del Partit Popular tractant de no contradir-se.

Ayuso ha continuat captivant al seu aliat després que el PP europeu retragués l’acord del primer govern de coalició amb Vox a Castella i Lleó. El dijous 24 de març, la presidenta madrilenya ha defensat que “la situació en la Comunitat de Madrid és molt millor que en la resta d’Espanya perquè hi ha un Govern del PP en coalició amb Vox”, encara que no forma part de l’executiu autonòmic.

“Va ser una declaració d’intencions”

Aquest divendres, 25 de març, ha aclarit que “no va ser un lapsus, va ser una declaració d’intencions” perquè vol “coalitzar-se” amb partits que busquin “prosperitat i baixos impostos”. La formació d’extrema dreta ha amenaçat amb bloquejar la llei d’autonomia fiscal a Madrid.

La presidenta de la comunitat madrilenya ha matisat que “tothom sap” que té un govern “en llibertat”, però ha destacat que en el Parlament ha de “buscar aliances entre les diferents formacions”. El Consell de Govern del dimecres ha aprovat sol·licitar a l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) una auditoria sobre les subvencions públiques, que és una mesura del pacte pressupostari del PP i Vox.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari