El PP guanya les eleccions a Castella i Lleó, però necessitarà a Vox per a governar

Els populars aconsegueixen 31 procuradors, el PSOE baixa fins als 28 i l'extrema dreta puja amb força

El Partit Popular ha guanyat de manera clara les eleccions a Castella i Lleó amb 31 escons. Alfonso Fernández Mañueco ha estat el candidat més votat als comicis autonòmics, però s’ha quedat lluny de la majoria absoluta i necessitarà Vox per a governar. L’extrema dreta puja amb molta força i passa d’un a 13 procuradors.

El Partit Socialista, que el 2019 havia guanyat les eleccions, ha caigut fins a la segona posició amb una baixada important d’escons. Luis Tudanca ha perdut set procuradors fins als 28 i la suma amb Unidas Podemos (1) -que perd un escó- i els partits de l’Espanya Buidada no li serà suficient per a arribar al poder.

Qui confirma la seva patacada a Castella i Lleó és Ciudadanos. L’exvicepresident de la regió, Francisco Igea -destituït per Mañueco abans de convocar eleccions- només ha obtingut un representant en les corts castellanes i lleoneses. Passa de ser tercera força a tenir un procurador.

Aquestes han estat les eleccions en les quals més atenció s’ha prestat als partits provincialistes. Soria ¡Ya! entra a les corts amb tres procuradors i primera força a la província. Per part seva, Unión del Pueblo Leonés guanya dos escons i tindrà tres representants, mentre que Por Ávila manté l’únic que ja tenia des del 2019.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari