La indústria làctia suspèn la seva activitat per la vaga de transports

El govern espanyola assegura que actuarà contra els "actes violents" d'alguns manifestants

Vaga transportistes

La vaga indefinida de transportistes iniciada dilluns, convocada per la Plataforma de Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per protestar contra la pujada dels carburants arran de la guerra a Ucraïna, ha empitjorat en aquesta tercera jornada d’atur. Els talls de carreteres, piquets i incidents violents s’han succeït per tota Espanya i la cadena de subministrament ja se n’ha ressentit. Si dilluns la indústria i la distribució descartaven qualsevol impacte, aquest dimecres múltiples sectors, especialment els majoristes, ja alerten de seriosos problemes per proveir-se.

La indústria làctia s’ha vist “abocada” a suspendre a partir d’aquest dijous la seva activitat a conseqüència de la vaga, segons ha anunciat la Federació Nacional d’Indústries Làcties (Fenil) en un comunicat.

D’acord amb les seves dades, les fàbriques han vist interromput el subministrament dels productes necessaris per a l’elaboració de lactis i el trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució, fet que ha anul·lat la capacitat d’envasament, emmagatzematge i gestió d’un aliment “altament perible i essencial per al consum diari”.

Les empreses en general veuen amb “especial preocupació” les limitacions en el transport de productes frescos, molts d’ells altament peribles, la caducitat dels quals amenaça amb una pèrdua irreparable del producte, així com la paralització de les empreses per manca d’estoc.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana Raquel Sánchez, ha garantit aquest dimecres que el govern espanyol “assegurarà que els camioners que vulguin treballar ho puguin fer”, malgrat la vaga indefinida.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides