Rússia deixa el Consell d’Europa

El govern de Putin retreu als països de la UE i l'OTAN, majoritaris en l'organització, una deriva destructiva i hostil

Vladímir Putin
Vladímir Putin

Rússia ha anunciat que deixarà de participar en les reunions del Consell d’Europa, l’organització fundada el 1949 aliena a la Unió Europea (UE) que promou la cooperació dels països del Vell Continent en l’establiment d’un espai polític i jurídic comú sobre la base dels drets humans i la democràcia.

En concret, el Ministeri d’Afers Exteriors rus ha manifestat que no participaran en “la transformació de l’organització europea més antiga”, i en culpen els estats membres de la Unió Europea (UE) i els de l’OTAN, als quals atribueixen un abús de la seva majoria.

El govern que encapçala Vladímir Putin retreu als estats de la UE i l’OTAN que hi estan introduint una deriva destructiva contra la institució i l'”espai humanitari i legal comú europeu”. Així mateix, defineix aquest espai com “una plataforma per exalçar la superioritat i el narcisisme occidental”.

La participació de representants russos havia estat suspesa pel Consell d’Europa el passat 25 de febrer, després que Rússia ataqués i envaís Ucraïna.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari