La Generalitat posa a punt un alberg juvenil de Barcelona per allotjar ucraïnesos

La consellera de Drets Socials ha afirmat que hi ha 134 persones que volen accedir als equipaments de la xarxa Xanascat

L'alberg juvenil de Xanascat situat a Barcelona

El Govern de la Generalitat ha posat a disposició de la població ucraïnesa que no pot tornar al seu país a causa de la invasió russa la xarxa d’albergs juvenils Xanascat, que ha permès oferir allotjament a més de 100 persones. L’únic d’aquests equipaments que es troba a Barcelona està situat a Vallcarca, al districte de Gràcia, i, segons ha avançat Betevé, durant els últims dies s’ha buidat l’alberg per tal de poder-hi acollir ciutadans ucraïnesos.

Fins ara, segons ha informat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a través de Twitter, l’Executiu català ha reallotjat gairebé 70 persones -49 la nit de dissabte a diumenge i 69 la nit de diumenge a dilluns- en diferents albergs de Catalunya ubicats a Vic (Osona), Coma-ruga (el Vendrell) i a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). En la majoria dels casos, es tracta de turistes ucraïnesos que s’han quedat a Barcelona perquè no poden o no volen tornar al seu país a causa de la guerra.

Cervera ha remarcat que el departament que encapçala està “en contacte constant amb el Consolat General d’Ucraïna” i ha explicat que, fins aquest dilluns, l’oficina diplomàtica els ha traslladat que hi ha 134 persones “que voldrien utilitzar aquests equipaments” dels albergs de Xanascat. A més d’oferir els allotjaments, la Generalitat també facilita el desplaçament fins als albergs als ucraïnesos que ho necessitin.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari